المكونات
لبن 2بيضة ملح فلفل ابيض زيت سمنة بلدى او نباتى خلطة الباشامبيل مكرونة لحمة مفرومة بصلة مفروة
مةلخطوات
نسلق المكرونة
نضع كمية مناسبة من الزيت فى قدر لتعصيج اللحمة مع البصلة
نضع الزيت ثم نضع البصلة بعد ان يسخن الزيت و نضع البصلة مع التقليب حتى يصبح لونها زهبى نضيف اللحمة المفرومة
مع التقليب نضيف الملح حسب الرغبة واضافة الفلفل
ونتركهم على نار متوسطة حتى ينضج
ثم بغلى اللبن مع اضافة الخلطة (خلطة الباشاميل)بالتدريج
وبعد ان تصبح متجانسة نخلط المكرونة مع الخليط الناتج ولكن نترك جزء من الباشاميل من غير اضافة المكرونة علية
وندهن الصنية بالسمن ثم نضع جزء من المكرونة فى الصنية وجزء من الحمة المتعصجة ثم الجزء المتبقى من المكروتة
ثم نضع الباشاميل الباقى على وش الصينية ونضعها فى الفرن على درجة حرارة متوسطة حتى تاخز اللون الالزهبى الغامق وتقدم وهى ساخنة
لبن 2بيضة ملح فلفل ابيض زيت سمنة بلدى او نباتى خلطة الباشامبيل مكرونة لحمة مفرومة بصلة مفروة
مةلخطوات
نسلق المكرونة
نضع كمية مناسبة من الزيت فى قدر لتعصيج اللحمة مع البصلة
نضع الزيت ثم نضع البصلة بعد ان يسخن الزيت و نضع البصلة مع التقليب حتى يصبح لونها زهبى نضيف اللحمة المفرومة
مع التقليب نضيف الملح حسب الرغبة واضافة الفلفل
ونتركهم على نار متوسطة حتى ينضج
ثم بغلى اللبن مع اضافة الخلطة (خلطة الباشاميل)بالتدريج
وبعد ان تصبح متجانسة نخلط المكرونة مع الخليط الناتج ولكن نترك جزء من الباشاميل من غير اضافة المكرونة علية
وندهن الصنية بالسمن ثم نضع جزء من المكرونة فى الصنية وجزء من الحمة المتعصجة ثم الجزء المتبقى من المكروتة
ثم نضع الباشاميل الباقى على وش الصينية ونضعها فى الفرن على درجة حرارة متوسطة حتى تاخز اللون الالزهبى الغامق وتقدم وهى ساخنة